• Nanni matracok és ágyak
  • Nanni kiegészítők
  • Nanni ágykeretek
Nanni matrac, ágy, ágykeret forgalmazás
+36 30 861 6161 • +36 30 863 6363 • info@nanni.hu
NANNI@HOME - MATRACOK ÉS ÁGYAK...
g+ LinkedIn twitter facebook

A nagy jelentőséggel bíró párna

Írta: Nanni, idő: 2016-10-24 15:53:32

A párnák története egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, nagy elterjedésüket azonban mégis az ipari forradalomhoz kötjük. Már akkoriban a fej folyamatos alátámasztását szolgálták, így bőven „van már tapasztalatuk ezen a téren”.  Érdemes nekünk is jóban lenni velük, mert mégiscsak ők nyújtanak baráti jobbot (vagy inkább csücsköt) amikor rémálmaink vannak, őket szorítjuk magunkhoz pihentető időtöltéseink során.

Igenis nagy ügy a párna kiválasztása!

Fontos, hogy olyat keressünk, ami megfelelően illeszkedik a már meglévő matracunk, ágyunk, heverőnk, stb. tulajdonságaihoz. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg olyan anyagút vásároljunk (pl. szatén szövet), ami kellemes érzést biztosít az alvás során, könnyen tisztítható (akár mosógépben), és taszítja a párnákban előszeretettel megbúvó atkákat is, tehát jól szellőzik. A mai technológiáknak köszönhetően az aloevera segítségével előállított párnák mindegyike bőrsejt megújító hatással rendelkezik és kifejezetten környezetbarát. Így attól többé nem kell tartanunk, hogy reggelente arcbőrünk nyúzott és fáradt lesz! Alaktartó formájuknak köszönhetően végtelen kényelmet biztosítanak, így velük luxus lesz az alvás. De legyünk tisztában azzal is, hogy milyen pózban alszunk: hanyatt, hason, oldalt fekve. Mert minden párna más és más használót kíván!

Mondja meg, milyen pózban alszik, mi megmondjuk, milyen párnára van szüksége!

Mindenki másképp alszik: háton, hanyatt, oldalt fekve.

A világon talán ők vannak túlnyomó többségben: a háton alvók. És milyen jól csinálják! Ez az a póz, ami leginkább kíméli a nyakat, a derekat és a gerincet. Az ágyon elnyúlva végtagjaink kilazulnak, fájó porcikáink megpihennek. Nyakuknak megfelelő alátámasztásra van szüksége, erre figyeljenek a párnavásárlás közben.   

Az oldalt fekvők először is vizsgálják meg már meglévő matracuk vastagságát és ruganyosságát. Mert ha túl lapos vagy túl magas párnát választanak, akkor az alvás ideje alatt gerincük és derekuk elfárad majd, a „kitekert” póz okán nem tud megpihenni.

A hason fekvők táborát nem sokan erősítik. De ez nem is baj, mert ez a fajta alvásforma terheli leginkább a szervezetet. Gerincük, nyakuk és légzésük is folyamatos nyomásnak van kitéve az alvás során. Olyan párna javasolt nekik, ami közel tartja fejüket a matrachoz, kímélve ezzel felsőtestüket is.

Pihenjen Ön is komfortosan, válassza ki nálunk kedvenc négy évszakos párnáját! 


  • Nanni, a jövő alváskultúrája! (nanni.hu)
  • Új matrac kollekció! (nanni.hu)
  • Visco Mind hab, a high tech kategória! (nanni.hu)
  • Újdonság: Visco gél matrac! (nanni.hu)