• Nanni matracok és ágyak
  • Nanni kiegészítők
  • Nanni ágykeretek
Nanni matrac, ágy, ágykeret forgalmazás
+36 30 861 6161 • +36 30 863 6363 • info@nanni.hu
NANNI@HOME - MATRACOK ÉS ÁGYAK...
g+ LinkedIn twitter facebook

A rugós és a habmatrac közötti különbség

Írta: Nanni, idő: 2015-12-22 16:24:39

Szerencsére az emberek egyre tudatosabban választanak maguknak matracot, igyekeznek odafigyelni arra, hogy a lehető legkényelmesebben teljen az ágyban töltött idő. Felismerték azt is, hogy a megfelelő matraccal sokkal pihentetőbb lehet az alvás, sőt a derék- és hátfájás kínzó panaszai is enyhíthetők egy jól megválasztott darab segítségével. Azonban még mindig kevesen tudják, hogy mi a különbség a hagyományos rugós és a habmatracok között.

Ahogyan az elnevezés is mutatja: a rugós matracokban az alátámasztást rugók biztosítják. A táskarugós matracokban ezek a rugók egy kis szövetzsákban kapnak helyet, és egymástól függetlenül mozogva biztosítják, hogy a test különböző részei megkapják az általuk kifejtett nyomásnak megfelelő támasztékot. Minél több a rugó, a matrac annál pontosabban tudja felvenni a test alakját. Nem ritka, hogy egyes matracok akár 2000 különálló rugót is tartalmaznak.

A bonellrugós matracok esetében a rugókat drótszál köti össze. Ebben a típusban a rugók alakja a homokóráéhoz hasonló. Az egyes darabokat egymásba fűzik, így egy komplex rendszer jön létre, amely igazán rugalmas érzetet képes nyújtani. A matrac keménysége a rugók vastagságától függ.

Nyilván a rugós matracok is kapnak kényelmi rétegeket, amelyeket különféle párnázó anyagok alkotnak. Gyakran alkalmazzák a habmatracokat alkotó anyagokat is erre a célra, hogy maximalizálják a kényelmet.

A habmatracok nem tartalmaznak rugókat, helyettük speciális anyagok támasztják alá a testet. A habok összetevőinek pontos arányát és a gyártás módját természetesen üzletit titokként kezelik, így az egyes márkák némileg eltérhetnek egymástól. Azonban minden habmatracra igaz, hogy felveszi a test alakját, ezzel támogatva a gerincet, megakadályozva a váll, a csípő és a hát túlzott terhelését. Különösen ajánlottak ezek a matracok a hátukon és oldalukon alvóknak.

 


  • Nanni, a jövő alváskultúrája! (nanni.hu)
  • Új matrac kollekció! (nanni.hu)
  • Visco Mind hab, a high tech kategória! (nanni.hu)
  • Újdonság: Visco gél matrac! (nanni.hu)